Ambulante begeleiding

In haar rol als ambulant begeleider legt Janique de focus vooral op de eigen verantwoording en regie van de cliënt. De nadruk wordt gelegd op wat wél mogelijk en haalbaar is. Ieder mens is uniek, een basis voor haar manier van werken waardoor het welzijn van iedere persoon zal groeien en samen zoeken ze de juiste balans om een doorlopende ontwikkeling waar te maken op zowel de gebieden van welzijn, leren en gedrag. Telkens weer wordt gestreefd naar succeservaring zodat een positief zelfbeeld ontstaat. Ook het netwerk wordt sterk betrokken in de begeleiding en ondersteuning. Eigen verantwoording en regie, samen binnen een warm en betrokken netwerk zorgt ervoor dat de afhankelijkheid van professionele begeleiding afneemt en het vertrouwen in de eigenwaarde toeneemt. Dit vraagt maatwerk en vanuit een ervaren pedagogische en didactische achtergrond wordt een goede en effectieve begeleiding gewaarborgd.

AGB codes: 98103669 en 41786103

Hypnotherapie

 In de hypnotherapie brengt Janique de cliënt door middel van communicatie in een lichte trance, maar hij of zij behoudt de volledige controle over zichzelf. In deze situatie krijgt de cliënt makkelijk toegang tot zijn onderbewuste en slaagt erin om inzicht te krijgen in zijn of haar mogelijkheden en beperkingen. Met deze nieuwe informatie kan een proces van ontwikkeling worden gestart naar een doel wat nu wel haalbaar lijkt.

Deze vorm van therapie voldoet dus geenszins aan het klassieke beeld van een patiënt op een sofa in diepe slaap. Integendeel, er is sprake van een lichte vorm van hypnose waarin de persoon in kwestie een actieve rol heeft en voor zichzelf de voorwaarde creëert om succesvol verder te werken aan nieuwe kansen en mogelijkheden.

AGB code: 90112262

 

 

Sensi therapie

Janique is een erkend Sensi therapeut. Haar behandelingen volgens het Sensi protocol zijn gericht om de mens in zijn totaliteit te behandelen.

  • Weghalen gifstoffen uit het lichaam (ontgiften met remedies en orthomoleculaire preparaten)
  • Stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam (dieet en allergie meting)
  • Wegnemen van de oorzaken (o.a. remedies)
  • Direct op gang brengen van het proces (o.a. massagetechnieken en emoties vrijmaken)

AGB code: 90070952

Klankschaal therapie

De klankschalen worden door Janique ingezet voor het bereiken van een diepgaande geestelijke en lichamelijke ontspanning. De klanken resoneren door in het lichaam en trillen spanningen los. Je lichaam bestaat voor 70 procent uit water. De klanken veroorzaken trillingen in dit water. Wanneer je je helemaal kunt overgeven aan de rust, de klanken en de trilling die de klankschalen voortbrengen, dan kun je in je rust gifstoffen vrijlaten en kan jouw eigen lichaam ervoor zorgen dat je weer in balans komt en heelt.

Ontspannings massage

Janique maakt hier gebruik van een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij deze ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Behandeling van het hoofd is hierbij niet los te zien van die van het lichaam. Omdat Janique ook bekend is met de drukpunten en energiestromen van ons lichaam vanuit de Sensi therapie kan, indien nodig en wenselijk, gelijktijdig in deze massage Sensi technieken worden toegepast.

Boven